Tuesday, 1 December 2015

Siapa nak tau formula langsir apa yg saya pakai utk membuat design langsir2 macam ni????

 
Nampak x formula dalam gambar ni??? Berikut adalah gambar2 design langsir hasil dari gabungan formula circle, parabola, quadratic equation, theorem phythagoras, differentiate n inegrate. Jangan risau dan bimbang, dlm kelas sy akan ajar formula2 yg sy dah simplify.
 
 
 

 
 

















 


 


 
 
 

 
 
 

 Dulu masa belajar calculus math di university, sy selalu tertanya-tanya, kat mana lah nak implement formula ni, dalam bidang apa agak...nya bila aku kerja nanti nak guna pakai semua formula ini.

Kini persoalan sy berbelas thn yg lepas sudah terjawab, walaupun profession hanya sbg "Cikgu Langsir" namun subject matematik yg sy passion sejak dr kecil banyak memberi manfaat dlm kerjaya sy skrg.
My passion + my qualification = my profession.

Ramai yg berkata, alah tak perlu formula matematik yg pelbagai utk buat langsir ni, boleh try n error je. Ya sy akui, dgn kaedah try n error seseorang itu pun boleh menghasilkan langsir, malah dlm math sendiri pun ada concept try n error.

Persoalannya, jika kaedah try n error ni kita guna pakai, almost all the time you wasting your time n fabric. u hanya tau utk kegunaan diri u shj, bagaimana u nak turunkan ilmu kpd org lain????
Kalau kita ada formula, so kita ada SOP dlm kerja2 kita, sesiapa yg ikut SOP kita, maka mereka boleh buat dgn cepat dan tiada pembaziran kain serta jimat masa. Sekali buat terus jadi.

Apa2 pun terpulanglah kpd penerimaan seseorang. itu pendapat peribadi sy, lain org lain pendapatnya.
So kepada cikgu2 or lecturer2 math di luar sana yg berhasrat utk mendesign langsir rumah anda sendiri, so gunakanlah kepakaran anda dlm formula matermatik, jangan mensia-siakannya. Tempahan langsir mahal ooo. So lagi berbaloi jika anda buat sendiri. Ilmu anda dipraktikkan, kemahiran anda digilap malah anda boleh menjana income lagi

Sudah agak lama sy menyepi, fb dan blog pun jarang buka. bz nak handle itu dan ini. Kepada yg berhajat utk berurusan dgn sy dan utk mendapatkan feedback yg cepat, u all boleh terus call/whatsapp ke 019-623 2564

Kenapa anda perlu menghadiri "Kelas Jahitan Langsir Cara Mudah, Cepat & Praktikal" anjuran Cikgu Rogayah Ghazali???

Teknik & formula serta kaedah yg di ajar hasil dari research dan observation yg di jalankan telah terbukti berkesan sehinggakan mereka yg tak ada asas menjahit pun terus confident utk menerima tempahan langsir setelah hadir ke kelas ini.
(Teknik research dan observation yg sy jalankan adalah lebih kurang sama dgn pengalaman sy bekerja sebagai Researcher & jg Lecturer)

klik di sini utk lihat apa komen pelajar2 sy setelah hadir ke kelas ini

Jangan malu dan segan utk call or whatsapp to 019-623 2564 utk pendaftaran "Kelas Jahitan Langsir Cara Mudah, Cepat & Praktikal" anjuran Cikgu Rogayah Ghazali Cikgu Langsir

"Dengan mengikuti kelas anjuran Cikgu Rogayah Ghazali ini, ilmu anda dapat, kemahiran anda di gilap, InsyaAllah anda boleh menjana pendapatan yg mantap."

Adakah anda warga Selangor, KL or Putrajaya? Jika ya, sila klik dan teruskan membaca. Jika tidak, jangan baca kerana dikhuatiri anda akan berkecil hati dgn tindakan sy.

Berita baik utk warga Selangor, KL or Putrajaya, kelas Jahitan Langsir Cikgu Rogayah di Seri Kembangan Selangor di buka setiap hari.

✍ ✍ ✍ Untuk Keterangan lanjut mengenai kelas Jahitan Langsir tersebut, sila klik di sini utk pm Atau Whatsapp/Telegram Cikgu Rogayah di 019-623 2564

Kelas, Bengkel dan Kursus Jahitan Langsir Cikgu Rogayah Sangat Sesuai Untuk Mereka Yang :
• • tak tahu menjahit langsung mahupun yg dah pandai menjahit.
• • tiada asas langsung dalam jahitan langsir
• • tiada mesin jahit
• • tidak tahu berapa banyak kain yang diperlukan untuk buat langsir
• • tidak kreatif untuk menghasilkan pattern-pattern langsir yang cantik
Kami ada penyelesaiannya. Kami menawarkan kelas jahitan langsir cara mudah, cepat & praktikal membuat aneka pattern langsir mengikut citarasa & kreativiti anda.
Dengan menggabungkan pelbagai teori matematik Pn. Rogayah Ghazali Cikgu Langsir ( Bekas Pensyarah IT & Matematik ) telah menghasilkan formula dan teknik-teknik jahitan langsir yang terbaik untuk anda.
Anda hanya perlu
1)Belajar dan fahamkan formula-formula serta teknik-teknik jahitan yg di ajar di dalam bengkel jahitan langsirnya
2)Praktikkan ilmu, formula serta teknik jahitan tersebut untuk menghasilkan pelbagai pattern langsir yang unik dan eksklusif mengikut citarasa anda sendiri semasa menjahit langsir

 klik di sini utk lihat apa komen pelajar2 sy setelah hadir ke kelas ini 


✍ ✍ ✍ Untuk Keterangan lanjut mengenai kelas Jahitan Langsir tersebut, sila klik di sini utk pm
  Atau Whatsapp/Telegram Cikgu Rogayah di 019-623 2564

No comments: