Tuesday, 8 December 2015

Khas utk Warga Johor Kelas Jahitan Langsir Cara Mudah, Cepat & Praktikal pd 18 & 19hb Mac 2016






"Kisah yg kontroversi, Pesaing2 Cikgu Rogayah, jgn baca ni  ya krn takut anda akan berkecil hati!!!!

Kenapa Wanita Wajib Baca Ini, Sebab apa ya???
 


Kisah Langsir yg kontroversi
-
Bermulanya ,saya tidak ada duit nak hantar UPAH jahit Langsir rumah saya .Kos jahitan langsir mahal , saya dah kira .Kalau rel tingkap rumah ada 8 rel , lebih RM 1000 ! Itu baru upah jahit .Betul ? Habis , kain langsir ? Pun boleh tahan harganya .
-
Langsir dah lusuh dan tak berseri dah tengok ..Malu betul orang datang rumah . En suami pula selalu sangat buat makan-makan dengan adik beradik & kwn2. keluarga belah mertua sy pula selalu datang ..
-
Teringin sangat nak tukar Langsir baru, tengok rumah orang lain cantik cantik sangat ..Bukan nak bandingkan ,tapi siapa yang tak nak hias rumah cantik cantik kan ..
-
Malas la nak bebankan en suami, sekarang ni kan kos sara hidup pun dah tinggi . Dengan keadaan sekarang, kena fikir macam mana nak bantu en suami , atau bantu kurangkan kos perbelanjaan rumah ..
-
Pada suatu pagi ,saya terasa nak basuh kain langsir .Minta en suami turunkan semua ..Saya belek belek langsir tu masa siap basuh..Masa saya nak pasangkan balik . Terdetik pula .Begini ..
-
"EHH . Alangkah best kalau saya pandai jahit langsir ni ..Boleh saya reka macam macam design "
-
Tetiba ,En.suami saya menyampuk dibelakang ..
-
" Awak tu pandai ke menjahittttt ? "
-
" Tak pandai la abang . Tapi sayang berminat .kalau sayang belajar boleh tak bang ? Alaaa.. Boleh jahit langsir rumah sendiri jadi lahhh ! Kan bang ? "
-
" Ye laaa tu ..kalau awak berminat , pergi la cari kelas menjahit "
-
" EHH . Betul ke bang ????"
Saya dah macam excited sangattt time tu !!Biar betul nak belajar menjahittt ni ? hhahaha.
-
Baru saya teringat, ada kawan di Sabah yang pandai jahit & ambik tempahan langsir. Sy tgk cantik2 langsir yg dia jahit. Saya pun terus minta pandangan dia tentang jahitan !Dia cakap , jahit langsir ni mudah kalau tau FORMULA, TEKNIK  dan CARA yang BETUL . Sbb dulu pun dia hanya belajar langsir secara online sj dgn CIKGU ROGAYAH. Alhamdulillah dia confident menerima tempahan setelah belajar dgn Cikgu Rogayah.   Lalu kwn sy tu menyarankan sy tengok page " Kelas Jahit Langsir Cara Mudah " ? Saya ni susah nak percaya dengan online .Betul ke ?. Bila sy buka page " Kelas Jahit Langsir Cara Mudah ",  masyaAllah, sy tgk cantik2  nya design langsir kat page tu. Dari situ saya amati gambar2 design langsir Cikgu Rogayah satu persatu, saya baca testimoni pelajar2 nya, sy baca profile Cikgu Rogayah. Sy nak sangat kenal siapa Cikgu Rogayah ni. Saya search nama Cikgu Rogayah di Google. Sy jumpa blog dia, sy jumpa fb dia, sy jumpa website dia, sy jumpa youtube dia. MasyaAllah saya sgt kagum dgn dia. Dari seorang yg x tau jahit, Cikgu Rogayah buat formula matematik langsir dia sendiri dan boleh turunkan ilmunya kpd org lain.
Setelah menyelidik siapa Cikgu Rogayah, saya yakin dan saya terus bertindak. Saya ambil kelas di Seri Kembangan ,Selangor untuk kali pertama. Dengan tak tahu apa pasal menjahit . Terus nak menjahit langsir .Tapi alhamdulillahhh . banyak saya belajar ,
dari tak tahu basic , hari pertama , saya dah siapkan 1 pattern !
Betul , rupanya , Cikgu Rogayah ada teknik dan cara menggunakan formula dengan betul .tahu formula je dah boleh buat ! Serious la ..
-






Saya bersyukur krn dpt suami yg memahami dan support apa yg sy nk buat. Kalau sy x dtg belajar dulu,  kos tempah sj dah lebih rm1000. Dgn bayar upah rm1000 sy hanya boleh pakai sekali sj. Nak pakai Langsir design baru kena byr lg rm1000. Bila  Sy belajar, Sy cuma bayar rm1000 sekali je. Sy boleh Jana income lg. Dr formula yg Cikgu Rogayah bg, mcm2 design Sy boleh buat sendiri. Terima kasih byk2 Cikgu Rogayah di atas ilmu yg dicurahkan kpd sy, sy sangat2 hargainya



Tahu takk , habis je kelas . Balik rumah . Saya siapkan langsir rumah saya ! Dannn bila orang datang rumah . Mesti tanya ,siapa yang menjahittt langsir ?
-
En.Suami laju je cakap , isteri dia yang jahit ..ahhahaa.
Siap bagi offer lagi , boleh je tempah dengan saya kalau nak ~
-
Serious! Muka merah . Takuttt nak buat yang orang ~
Tapi bila ingat balik , saya dah ada formula .Dan belajar .Mesti boleh buat kan .. So , tempahan pertama . Saya caj murah murah jeeee ~
-
Ikut pattern mana mereka nak . masa tu , saya ambil upah jahit RM 900 je . Je ? Boleh la , bawa anak-anak jalan ~
-
Tapi, makin hari , ramai pulak kawan kawan sekerja en.suami nak tempah ! Sekarang , baru saya faham . Wanita sebenarnya ,senang je nak cari duitt belanja . hehehe. Sambil sambil jaga anak, boleh juga tambah pendapatan rumah .Alhamdulillah . Syukur YA ALLAH. Terima kasih yg tak terhingga jg kpd Cikgu Rogayah. Cikgu, jasamu dikenang.
-

Cerita dari saya , Puan Norhadira. Cheras .



Ianya mungkin berlaku setahun sekali atau 2 ke 3 tahun sekali. Jika anda terlepas kali ini, anda terpkasa tunggu hujung tahun depan atau mungkin 2 or 3 tahun lagi. Cepat2 rebut peluang ini.

  


Kelas Jahitan Langsir Cara Mudah, Cepat & Praktikal Anjuran Cikgu Rogayah Khas utk "Warga Johor"
Call/WhatsApp 019-623 2564 utk sebarang pertanyaan
_____________________________
DATE : 18 & 19 hb Disember
HARI : Jumaat & Sabtu
TIME : 10 Pagi - 5 Petang
TEMPAT : Politeknik Metro Johor bahru.
_____________________________

Anda Perlu bawa :


1) 3 meter kain bercorak bidang 60inci


2) 3 meter kain matt satin bidang 60inci


3) Buku nota


4) ukuran Rel tingkap/pintu rumah masing2


5) gunting


6) mesin jahit jika Ada


7) peralatan2 jahitan jika ada


8) Calculator jika ada


_____________________________


Apa yg anda dpt pelajari


1) French pleat


2) eyelet


3) loose scallop


4) bunga


5) 6 design pelmet


6) formula matematik design Langsir yg di pelajari


7) soalan2 berdasarkan Case study


8) Cara membuat pola pelmet setelah faham dgn formulanya


9) teknik pin


10) teknik jahitan


11) formula Cara mengira brp mtr kain yg di perlukan menggunakan teknik & kaedah penjimatan kain.


12) cara menggunakan JADUAL pengiraan mtr kain ketika mengambil tempahan.


13) kaedah dan cara pemasangan hook yg betul dan cepat tanpa mengira bilangan lubang yg ada pd curtain tape


14) formula cara mengira harga upah tempahan langsir


15) setelah faham dgn formula dan teknik, InsyaAllah pelajar2 boleh menghasilkan design Langsir mengikut citarasa mereka sendiri dan mereka akan YAKIN utk menerima tempahan

_____________________________
Boleh buat pembayaran disini,
ACC MAYBANK : SAFIYA SETIA ENTERPRISE
NO.ACC : 5560 3905 6964

YURAN : RM1000 (kelas 2 hari iaitu pd 18 & 19 hb Dec)
DEPOSIT : RM500 (Jika berhasrat utk mendapatkan  SIJIL  penyertaan sila bank in deposit sebelum 15hb Dec 2015)
Baki : RM500 bayar cash pada 18hb Dec 2015


Perhatian : bagi mereka yg mempunyai bajet serendah rm300, boleh join kelas Cikgu Rogayah pd 18hb Dec di JB

***** makan tengahari di sediakan & tempat adalah terhad. So kpd sesiapa yg berhajat, mendaftarlah segera*****
 












Kenapa anda perlu menghadiri "Kelas Jahitan Langsir Cara Mudah, Cepat & Praktikal" anjuran Cikgu Rogayah Ghazali???


 Teknik& formula serta kaedah yg di ajar hasil dari research dan observation yg di jalankan telah terbukti berkesan sehinggakan mereka yg tak ada asas menjahit pun terus confident utk menerima tempahan langsir setelah hadir ke kelas ini.
 (Teknik research dan observation yg sy jalankan adalah lebih kurang sama dgn pengalaman sy bekerja sebagai Researcher & jg Lecturer)




 Jangan malu dan segan utk call or whatsapp to 019-623 2564 utk pendaftaran "Kelas Jahitan Langsir Cara Mudah, Cepat & Praktikal" anjuran Cikgu Rogayah Ghazali Cikgu Langsir


 "Dengan mengikuti kelas anjuran Cikgu Rogayah Ghazali ini, ilmu anda dapat, kemahiran anda di gilap, InsyaAllah anda boleh menjana pendapatan yg mantap."

 Adakah anda warga Selangor, KL or Putrajaya? Jika ya, sila klik dan teruskan membaca. Jika tidak, jangan baca kerana dikhuatiri anda akan berkecil hati dgn tindakan sy.

 Berita baik utk warga Selangor, KL or Putrajaya, kelas Jahitan Langsir Cikgu Rogayah di Seri Kembangan Selangor di buka setiap hari.

Untuk Keterangan lanjut mengenai kelas Jahitan Langsir tersebut, sila Call/Whatsapp to Cikgu Rogayah di 019-623 2564

 Kelas, Bengkel dan Kursus Jahitan Langsir Cikgu Rogayah Sangat Sesuai Untuk Mereka Yang :
• • tak tahu menjahit langsung mahupun yg dah pandai menjahit.
• • tiada asas langsung dalam jahitan langsir
• • tiada mesin jahit
• • tidak tahu berapa banyak kain yang diperlukan untuk buat langsir
• • tidak kreatif untuk menghasilkan pattern-pattern langsir yang cantik
 Kami ada penyelesaiannya. Kami menawarkan kelas jahitan langsir cara mudah, cepat & praktikal membuat aneka pattern langsir mengikut citarasa& kreativiti anda.
 Dengan menggabungkan pelbagai teori matematik Pn. Rogayah Ghazali Cikgu Langsir ( Bekas Pensyarah IT & Matematik ) telah menghasilkan formula dan teknik-teknik jahitan langsir yang terbaik untuk anda.
 Anda hanya perlu
 1)Belajar dan fahamkan formula-formula serta teknik-teknik jahitan yg di ajar di dalam bengkel jahitan langsirnya
 2)Praktikkan ilmu, formula serta teknik jahitan tersebut untuk menghasilkan pelbagai pattern langsir yang unik dan eksklusif mengikut citarasa anda sendiri semasa menjahit langsir






 Untuk Keterangan lanjut mengenai kelas Jahitan Langsir tersebut, sila klik Call/Whatsapp to Cikgu Rogayah di 019-623 2564

No comments: