Thursday, 26 January 2017

Langsir yg Bodoh pun Boleh Pandai Jika Tahu Caranya

Boringlah tengok langsir rumah ni design bodoh2 je, alah yg jahit straight je tu? apa tu org panggil? French pleat? nak tukar design langsir yg cantik2 tau jelah kan bukannya murah.
Ok, lah utk mengatasi masalah u all di atas, Sifu Langsir nak bagi sedikit tips macam mn nak tukar langsir design bodoh2 je jadi cerdik2 skit.
Lihat je pada gambar langsir design di bawah ni, semoga u all dpt sedikit ilham bagaimana dgn sedikit sentuhan, design langsir u all akan kelihatan cerdik.
Kalau pelajar dlm gambar ni tak tau guna mesin pun boleh buat macam2 design, x kan le u all yg expert x leh buat?
Sesiapa pun boleh buat jika belajar teknik yg betul.


Berita BURUK.. Maaf di sini sy tegaskan buku langsir mmg saya dah xjual tapi sy nak bg FREE je.. sebab apabila sy jual buku sahaja ada yang tak baca. Lepas tu complain cakap rasa membazir beli buku sbb xpaham apa yang ingin saya terangkan. KALAU TAK BACA MACAM MANA nak paham. Jadi di sini sy buat kelas langsir online dan sy bg percuma buku untuk membantu anda semua yang betul2 serius nak majukan diri dlm bidang langsir ni. Dalam pakej online saya masukkan video dan sy terangkan satu persatu formula langsir yg terdapat di dlm buku. Pakej ni harga asal adalah rm750. Sempena cuti sekolah ni, sy buat offer yuran kelas online hanya rm200 shj.
***********************************************************************
NAK JOIN Kelas Langsir Online Pakej B dengan CEPAT? sila wassap segera sebelum yuran dinaikkan
wassap 'kelas b' ke 0139087903
wassap 'kelas b' ke 0139087903
wassap 'kelas b' ke 0139087903

***********************************************************************

HANYA RM200 je + FREE BUKU LANGSIR + FREE pola loose scallop + ukuran royal scallop.
Sertai Kelas Langsir Online Pakej B Pada Harga Mampu Yg Bakal Merubah Hidup Anda SEKARANG!!! Kaedah pembelajaran adalah melalui video tutorial dan jg nota bergambar di fb close group.
***********************************************************************
Nak belajar yuran mahal, Tak ada masa, Kelaspun jauh. Nak tempahpun harganya lagilah berganda2 mahal.
***********************************************************************
Bagaimana Untuk Join Kelas Online Pakej B Sekarang ?
LIMITED.
Hanya RM200 SAHAJA + FREE BUKU LANGSIR + FREE pola loose scallop .... JIMAT RM550
***********************************************************************
NAK JOIN Kelas Langsir Online Pakej B dengan CEPAT? sila wassap segera sebelum yuran dinaikkan
wassap 'kelas b' ke 0139087903
wassap 'kelas b' ke 0139087903
wassap 'kelas b' ke 0139087903
atau klik link ni
https://chat.whatsapp.com/CWE8LXVbgEyCYUJgUMvIrD
***********************************************************************
Dengan hanya mengikuti kelas langsir online InsyaAllah ianya dpt mengatasi masalah anda di atas. Anda mungkin dpt menjimatkan yuran belajar dan kos tempahan langsir ribuan ringgit malah anda mungkin dpt menjana pendapatan sehingga puluhan ribu sebulan darinya.
************************************************************************
Kelas Langsir Online Pakej B Yang Bakal Merubah Hidup Anda.
Apakah kandungan Kelas Langsir Online Pakej B selain dari mendapat FREE BUKU LANGSIR & FREE pola loose scallop
Anda akan diajar membuat
1) Langsir Royal Scallop
2) Langsir Loose Scallop
3) Langsir French Pleat?
4) Langsir Rekabentuk Eyelet
5) Bagaimana Mengambil Ukuran rel atau rod
6) Cara mengira kain
7) Cara menyimpan rekod tempahan pelanggan
8) Cara mengira Mengira Upah Tempahan Langsir
9) Bagaimana utk search design2 langsir bertaraf Antarabangsa
10) Apakah Nama Design Langsir Dan Contoh-contohnya
***********************************************************************
NAK JOIN Kelas Langsir Online Pakej B dengan CEPAT? sila wassap segera sebelum yuran dinaikkan
wassap 'kelas b' ke 0139087903
wassap 'kelas b' ke 0139087903
wassap 'kelas b' ke 0139087903

Tips Pemasangan Hook Langsir


Jika langsir yg dijahit terpendek atau terlabuh lebih kurang 1 inci, apa yg perlu dibuat ya???
Dipersilakan share utk manfaat ramai
oooo baru tau...
ingatkan sama je...
Jangan tersalah beli hook ya
hook ada bermacam2 jenis hook.
sebelum beli atau pasang hook, sila tgk video tips cara gunanya dulu.
Siapa nak belajar design terbaru ni secara kelas face to face boleh call 019-623 2564 (Cikgu Rogayah Ghazali) sementara ada harga promosi hujung tahun.


Kalau nk join kelas langsir online kami..pm cepat2 ke 013-908 7903 utk mendaftar atau pertanyaan...siapa yg register kelas online cepat akan dpt FREE buku langsir. Kalau nk join kelas face to face boleh call 019-623 2564
Jika nak banyak lagi tips langsir, jgn lupa LIKE page nihttps://www.facebook.com/KelasJahitanLangsirCaraMudah/D

Buku Langsir Oh Buku Langsir


Buku Langsir Oh Buku Langsir 

Ku sangka panas hingga ke petang
rupanya hujan di tengah hari
design terbaru 2017 menyusul datang
siapa minat setia menanti

apa itu susunan selari
dan macam mn pula yang dikatakan selari
tontonilah video ini
di dalamnya jawapan diberi



Siapa nak belajar design terbaru ni secara kelas face to face boleh call 019-623 2564 (Cikgu Rogayah Ghazali) sementara ada harga promosi hujung thn.
Kalau nk join kelas langsir online kami..pm cepat2 ke 013-908 7903 utk mendaftar atau pertanyaan...siapa yg register kelas online cepat akan dpt FREE buku langsir. Kalau nk join kelas face to face boleh call 019-623 2564
Jika nak banyak lagi tips langsir, jgn lupa LIKE page nihttps://www.facebook.com/KelasJahitanLangsirCaraMudah/

Tips Pemilihan Kain


Apa kes ni? Meroyan ke? sikit2 nak live...
Dipersilakan share utk manfaat ramai
Tips pemilihan kain. Nak pilih kain macam mn ya utk buat tirai , pelmet dan scallop? di dlm video ini ada tekniknya.
Di dlm video ni Cikgu Rogayah tersilap cakap ya...warna putih adalah major bukan minor. so scallop jgn ikut warna major...warna puith iaitu warna tanah tu adalah warna utama = warna major bukan minor. so scallop kita ikut warna minor


Siapa nak belajar design terbaru ni secara kelas face to face boleh call 019-623 2564 (Cikgu Rogayah Ghazali) sementara ada harga promosi hujung thn.
Kalau nk join kelas langsir online kami..pm cepat2 ke 013-908 7903 utk mendaftar atau pertanyaan...siapa yg register kelas online cepat akan dpt FREE buku langsir. Kalau nk join kelas face to face boleh call 019-623 2564
Jika nak banyak lagi tips langsir, jgn lupa LIKE page nihttps://www.facebook.com/KelasJahitanLangsirCaraMudah/

Free Pola Loose Scallop dan Buku Langsir

Tahu x harga pasaran pola loose scallop rm160 .. Tetapi kami nak bg percuma pola loose scallop utk mereka yg join kelas online.. Siapa nak cepat pm 0139087903..tempat terhad
Tetapi kami buat promosi rm200 shj anda akan belajar lebih drp french pleat dan eyelet..
Dgn rm200 anda akan bljr
1) loose scallop
2) royal scallop
3) eyelet
4) jarak diantara ring eyelet
5) french pleat
6) heading
7) Tail
8) formula kiraan upah
9) formula kiraan kain
10) cara2 melihat langsir2 design ANTARABANGSA
11) jg sedikit sebanyak ilmu IT
Tahu x harga pasaran pola loose scallop sahaja rm160
Tetapi dgn join kelas online kami beri 2 bonus percuma
😁percuma buku langsir
😁percuma pola loose scallop
Nak ke nak?? Nak cepat pm 0139087903 utk dftr kelas.. Tempat terhad
Kaedah pembelajaran melalui fb grup dan wassap support grup..
kami masukkan video cara cikgu mengajar dan cara2 menjahit di dlm fb grup..
Anda boleh lihat dan bljr bila2 masa. Jika ada mslh xpaham ataupin konfius boleh bertanya di dlm wassap grup..
Kami juga sediakan latihan utk memudahkan anda semua paham formula pengiraan kain..






Guna Formula Math untuk Hasilkan Langsir Eyelet


Menggunakan rumus indices utk mendapatkan bil lubang eyelet. Bil lubang eyelet = 2 power of lipatan kain. Cth jika lipatan kain = 3kali, Bil lubang eyelet = 2 power 3 = 8. Siapa Boleh jawab soalan simple ni, jika lipatan kain = 5kali, brp kah bil lubang eyelet yg terhasil. Dan jika nk 128 Bil lubang eyelet brp kali lipatan kain??
Apa benda putih ni? mcm mn nk gunanya? dlm video ni ada jwpnnya.
Dipersilakan share utk manfaat ramai



Siapa nak belajar design terbaru ni secara kelas face to face boleh call 019-623 2564 (Cikgu Rogayah Ghazali) sementara ada harga promosi hujung thn.

Berminat nak join kelas jahit langsir secara online? ..tgk apa yg akan anda dpt & pelajari di sini http://kelaslangsir.com/wp/kelas-langsir-online/

siapa yg register kelas online cepat akan dpt FREE buku langsir.

Kalau nk join kelas face to face boleh call 019-623 2564
Jika nak banyak lagi tips langsir, jgn lupa LIKE page nihttps://www.facebook.com/KelasJahitanLangsirCaraMudah/




Ukuran Langsir yang Sesuai dan Cantik

Jangan jadikan langsir anda tempat kumpul tahi cicak dan tahi lipas.
Tips memasang langsir
(dipersilakan share supaya org lain pun dpt manfaat)
Tahukah anda makin tinggi langsir di pasang, ruang rumah anda akan nampak lebih tinggi ,luas dan nmpk mewah.
Labuh langsir pulak biarkan langsir tergantung 1 inci drp lantai.. Kalau meleret terkena lantai nnt payah plak nak sapu sampah, jd tempat kumpul tahi cicak, tahi lipas n segala mcm tahi serta langsir anda kelihatan tidak berapa kemas..



Nak beljar buat langsir eyelet, french pleat, loose & royal scallop dgn mudah..jom join kelas langsir online kami..pm cepat2 ke 013-9087903 utk mendaftar atau pertanyaan...siapa yg register cepat akan dpt FREE buku langsir.
Jika nak banyak lagi tips langsir, jgn lupa LIKE page nihttps://www.facebook.com/KelasJahitanLangsirCaraMudah/

Pelajar dapat Sijil yg Besar


Mak ai besarnya sijil? Banyak pulak tu.. Of course Le, Langsir besou, so sijil pun kenalah besou. Nampak gayanya kena sewa lori ni nk bw balik sijil2 ni
Graduate lah sudah Priya from N9 di Akademi Sifu Langsir. Ni baru level Diploma tau, akn disambung pengajian hingga ke degree, Master n PhD.
Tahniah Priya
Berminat nak join kelas jahit langsir secara online? ..tgk apa yg akan anda dpt & pelajari di sini http://kelaslangsir.com/wp/kelas-langsir-online/
Siapa yg register kelas online cepat akan dpt FREE buku langsir.

Kalau nk join kelas face to face boleh call 019-623 2564
Jika nak banyak lagi tips langsir, jgn lupa LIKE page ni https://www.facebook.com/KelasJahitanLangsirCaraMudah/






Tutorial Bunga Hiasan Langsir

Tengok tu, video lagi, Meluatnya tengok, giler glamer ke apa Sifu Langsir ni? hai tak tau nak kata apa dah.
.
.
Bagi yg meluat u all jgn tgk ya. Kali ni Sifu Langsir nak belanja Video TUTORIAL CARA BUAT BUNGA HIASAN LANGSIR.
.
.
Sila SHARE, LIKE & KOMEN jika rasa ianya bermanfaat utk anda dan org lain sebelum sebelum Sifu Langsir delete video ini. Jika dpt byk like dan ianya bermanfaat kpd u all, sy tak akan delete







BERITA BAIK UNTUK ANDA SEMUA.. PENDAFTARAN KELAS LANGSIR ONLINE SEMPENA KEMPEN JAHIT LANGSIR RAYA SENDIRI TELAH DI BUKA..
NAK JOIN? NAK TAHU YURAN BERAPA? JOM WASSAP NO TERTERA..
.
.
017- 946 3517
017- 946 3517
.
.
NAK TGK TESTIMONI PELAJAR2 ONLINE? KLIK LINK NI
https://m.facebook.com/story.php
Ramai yang menyahut Kempen jahit LANGSIR RAYA sendiri semudah ABC secara online dengan menggunakan GAJET sambil dpt BUKU Langsir FREE utk jimatkan kos tempahan yg mahal

Pelajar Zero dari Sarawak


Saksikan video bagaimana Sifu Langsir mengajar membuat pelmet kpd student yang Zero Knowledge from Sarawak datang belajar di bengkel Sifu Langsir yg terletak di Seri Kembangan Selangor.

Nak belajar jahit langsir raya sendiri secara online? Bagaimana caranya? Klik di sini http://kelaslangsir.onpay.my/order/form/kelaslangsironline

ATAU
.
.
WhatsApp to 013-908 7903 / 017-946 3517
WhatsApp to 013-908 7903 / 017-946 3517
WhatsApp to 013-908 7903 / 017-946 3517




Jika belajar dgn teknik yg betul, sesiapa pun mampu menghasilkan design langsir yg cantik dlm masa yg singkat walaupun asalnya tak tahu menjahit dan tak tahu menggunakan mesin.


Video cara mudah dan cepat membuat langsir loose scallop


Eleh ingat cantik sangat ke tu...dah lah tak pandai jahit...tapikan....mcm x percaya je Nora from Sarawak yg zero boleh buat tau....balik boleh terus pasang...raya sakan le Nora dgn langsir barunya thn ni






Cara buat loose scallop

Meluat betullah, gila glamer ke apa Sifu Langsir ni? Mcm lah best sgt videonya tu, sikit2 nak post video, best sangat ke videonya tu? Kalau u all nak tau nilah salah satu contoh video yg sy berikan kpd pelajar2 online. Senang ke sangat senang utk belajar?

.
.
Bukan apa, Raya dah nak dekat, so Sifu Langsir nak belanja video tutorial cara2 buat loose scallop. Semua org tau kan belajar langsir ni mahal. Siapa rasa video ni bermanfaat utk dia dan org lain, sila share, komen & Like sebelum Sifu Langsir delete video ni sbb kami sediakan video ini hanya untuk pljr2 online sahaja
.

                                      

.
.


BERITA BAIK UNTUK ANDA SEMUA.. PENDAFTARAN KELAS LANGSIR ONLINE SEMPENA KEMPEN JAHIT LANGSIR RAYA SENDIRI TELAH DI BUKA..
NAK JOIN? NAK TAHU YURAN BERAPA? JOM WASSAP NO TERTERA.. 
 .
.
017- 946 3517
017- 946 3517


.
.
NAK TGK TESTIMONI PELAJAR2 ONLINE? KLIK LINK NI


Ramai yang menyahut Kempen jahit LANGSIR RAYA sendiri semudah ABC secara online dengan menggunakan GAJET sambil dpt BUKU Langsir FREE utk jimatkan kos tempahan yg mahal.
.
.


ATAU


.

.
WhatsApp to 013-908 7903 / 017-946 3517
WhatsApp to 013-908 7903 / 017-946 3517
WhatsApp to 013-908 7903 / 017-946 3517
.
.
Nak rumah ceria d hari raya dgn langsir baru hasil jahitan sendiri?
ABAIKAN statement ni jika anda rasa dengan rm200 utk join kelas langsir online ini mahal.
Jangan TAK PERCAYA dgn hanya kos pelaburan rm200 boleh belajar langsir royal scallop, loose scallop, eyelet n french pleat.
.
.
Anda bukan shj boleh menjimatkan upah tempahan langsir rm2000 malah anda boleh menjana pendapatan rm2000 dgn hanya menyiapkan tempahan langsir utk 1 buah rumah je. Kalau dpt siapkan 5 buah rumah sebulan kan dah dpt rm10,000. Lumayan ke sgt lumayan?
.
.
Bagaimana caranya? Klik di sini http://kelaslangsir.onpay.my/order/form/kelaslangsironline ATAU




.
WhatsApp to 013-908 7903 / 017-946 3517
WhatsApp to 013-908 7903 / 017-946 3517
WhatsApp to 013-908 7903 / 017-946 3517






Pisau elektrik


Gajet apa plak ni ? Macam2 lah cikgu ni. Kelebihan guna gajet ni ialah kain tak perlu dijahit tepi dah. Boleh jg potong buckram utk buat pelmet. . Kalau nak tau fungsinya tgk je video ni...
Mana satu pilihan anda? Beli mesin jahit tepi yg berharga RM3500 atau beli gajet ni yg 10x lebih murah yg boleh menggantikan mesin jahit tepi.

Serius buyer WhatsApp to 017-946 3517. Harga promosi termasuk postage rm350 (Semenanjung), 
rm370(Sabah & Srwk)

Kempen jahit LANGSIR RAYA sendiri semudah ABC dengan menggunakan GAJET sambil dpt buku Langsir FREE. Nak tau caranya? Klik di sini http://kelaslangsir.onpay.my/order/form/kelaslangsironline


Serius buyer only whatsapp to 013-908 7903 



Testimoni Berdarah

Testimoni berdarah? Mcm mn rupanya tu? Testimoni accident KE?
Pagi2 buka je FB dah dpt testimoni berdarah dr pelajar.
Ni salah seorang lg contoh pelajar sy YG Bukan sj tak tahu menjahit, malah tak tahu menggunakan mesin jahit langsung sebelum dtg KE kelas jahitan langsir sy. Skrg pelajar ni dah ligat ambik tempahan. Tahniah Jasrina Bahari.
Berminat nak join kelas jahit langsir secara online..jom daftar di sinihttp://kelaslangsir.com/wp/kelas-langsir-online















Tips Memasang Rel Langsir

Tips utk memasang rel langsir supaya kerja2 mendrill dan memasang jadi lebih cepat dan efisen. Silakan share utk manfaat bersama

1) Ukur lebar bingkai tingkap atau pintu yang hendak
dipasangkan rel.
2) Dapatkan titik tengah bingkai tersebut dan tebuk lubang dititk
tengah itu.
3) Lekatkan(skrukan) rel ke dinding bermula dari titik tengah bingkai yang telah ditebuk lubangnya (jika kita bermula dari titik tengah ini, kerja-kerja memasang rel ini boleh dilakukan oleh seorang pekerja sahaja. Kita tidak perlukan pekerja tambahan utk menyokong rel dibahagian hujung. Kita sudah jimat kos bayar gaji pekerja.)
4) Setelah rel diskru di titik tengah, rel itu sendiri boleh di gunakan untuk menanda kedudukan lubang yang akan di tebuk selaras dengan kedudukan braket yang telah siap dipasang dihujung kiri dan kanan rel.
5) Setelah kedudukan rel tersebut dipastikan betul-betul lurus, kedudukan lubang yang selaras dengan braket ditanda dan kemudian barulah ditebuk lubangnya. Seterusnya barulah diskru ke dinding bahagian hujung kanan dan kiri rel tersebut. Untuk langkah 1 hingga langkah 5, sila rujuk Gambar2 di bawah.

Nak pendapatan 5 angka sebulan dgn bisnes langsir?
Jika ya sila klik di sini http://kelaslangsir.com/wp/kelas-langsir-online/

Kalau nk join kelas face to face boleh call 019-623 2564
Dah LIKE page nihttps://www.facebook.com/KelasJahitanLangsirCaraMudah/ ? Apa faedahnya? LIKE jika nak macam2 tips berkaitan dgn langsir seperti tips buat scallop, tips pasang langsir, tips pasang hook, tips nak atasi masalah langsir terpendek atau terpanjang, tips pasang rel dan mcm2 lagi.




tips mengerudi supaya habuk tidak beterbangan jatuh ke bawah dan mengelakkan kita daripada melakukan dua kali kerja iaitu membersihkan habuk tersebut. untuk mengatasi maslah ini, kita juga boleh membeli gerudi yang ada fungsi menyedut habuk.


Ok nak uji sedikit anda semua mengena pengetahuan mengenai langsir..ok antara 1a dan 1b yg manakah cara pemasangan rod yang betul?...dan kenapa anda pilih 1a atau 1b..
LIKE KOMEN AND SHARE POST NI KALAU NAK TAU JAWPAN DRP SAYA...Dah dpt 1000likes komen n share sy bgtau jawapan.. Bukan apa sy nak tengok berapa orang yg betul2 keep in touch dgn sy... Walaupun xpernah jumpa tapi kita bersilaturrahim di dlm fb
Ok siapa yg nak sentiasa dpt tips2 dan xnak ketinggalan tips drp sifu langsir boleh setting page sifu langsir sbg see at first di profile masing2..



Kempen Jahit LANGSIR RAYA Semudah ABC

Kempen jahit LANGSIR RAYA sendiri semudah ABC dengan menggunakan GAJET sambil dpt buku Langsir FREE. Nak tau caranya? Klik di sini http://kelaslangsir.com/wp/kelas-langsir-online/

Nak rumah ceria d hari raya dgn langsir baru hasil jahitan sendiri?
ABAIKAN statement ni jika anda rasa dengan rm200 utk join kelas langsir online ini mahal.
Jangan TAK PERCAYA dgn hanya kos pelaburan rm200 boleh belajar langsir royal scallop, loose scallop, eyelet n french pleat seperti di dalm gambar2 di bawah.
Anda bukan shj boleh menjimatkan upah tempahan langsir rm2000 malah anda boleh menjana pendapatan rm2000 dgn hanya menyiapkan tempahan langsir utk 1 buah rumah je. Kalau dpt siapkan 5 buah rumah sebulan kan dah dpt rm10,000. Lumayan ke sgt lumayan?
Bagaimana caranya? Klik di sini http://kelaslangsir.com/wp/kelas-langsir-online/

Jika nak banyak lagi tips langsir, jgn lupa LIKE page ni https://www.facebook.com/KelasJahitanLangsirCaraMudah/
Rata2 takut nk belajar langsir sbb tanggapan mereka Jahit langsir ni satu perkara yg sukar. Itu adalah tanggapan yg salah dan amat merugikan diri anda




Tips Rekacipta Design Pelmet

Tips mereka cipta design pelmet. 
Mcm mn nk jimat kain dan jimat masa melukis.

Tahukah anda setiap design pelmet yg di reka boleh memberikan sekaligus 2 design? Jika kita mahukan 2 design yg sama iaitu design atas dan bwh adalah sama maka kita kena menggunakan konsep rotation in math...jika perlukan 2 design yg berbeza hanya gunakan concept simetri shj.
Jika kita mebggunakan kaedah ini maka kita telah menjimatkan penggunaan kain malah masa melukis jg jimat. Sekali lukis terus dpt 2 design.
Siapa yg berminat nk beli pola design ni boleh PM ya.
Berminat nak join kelas jahit langsir secara online? ..tgk apa yg akan anda dpt & pelajari di sini http://kelaslangsir.com/wp/kelas-langsir-online/

Siapa yg register kelas online cepat akan dpt FREE buku langsir.


Kalau nk join kelas face to face boleh call 019-623 2564
Jika nak banyak lagi tips langsir, jgn lupa LIKE page 







       Contoh - contoh design pelmet yang dihasilkan oleh pelajar