Wednesday, 9 March 2016

Sistem Aplikasi Kiraan Langsir yang pertama di Malaysia. Memudahkan kerja tailor langsir

Celah mana lagi hang nak menipu ha???? Nak bawa kes ni ke mahkamah ke???
Sekali sy terkena, sy akan bertindak, rekodnya memang ada, cuma sy simpan dlm buku je sebelum ni, kali ni sy computerised kan rekod tersebut.
Alah cikgu, benda remeh temeh macam ni pun nak bw ke mahkamah??? buang masa je....hahaha. tak de lah sampai mcm tu...Saje je nak buat gempak.
Ni dia hampir siap pun System Aplikasi Kiraan Langsir Cikgu Rogayah.

Rekod kiraan akan menyimpan segala detail pelanggan yang menempah langsir dgn kita. So dgn adanya rekod ini, kita ada black n white. Pelanggan tidak boleh salahkan atau "MENIPU" kita, jika ukuran yg dia bagi x sama dgn ukuran sebenar di rumahnya. Mungkin pelanggan tersebut yg silap ukur atau dia memang x tau bab2 ukuran ni, nak guna pita ukur pun x tau.
Ada tau pelanggan yg byk kerenah dan belit2 mcm ni. Kejap kata tu x betul, kejap kata ni x betul. So system ni dah selamatkan kita. Siapa nak??? Cepat2 bertindak ya.



Cd  dan buku ni sgt Sesuai utk  beginner yg tak tahu basic jahit langsir. Sbb sy tunjuk video tutorial cara buat langsir asas  dan segala kira2 telah tersedia. u all just masukkan ukuran rel/rod dan labuh  yg di kehendaki shj. Everything system sy calculate termasuk brp keping kain nak pakai, brp labuh nk kena potong, brp mtr kain nk beli, brp hook nk pakai dan brp harga upah
System ini jg mencadangkan kain apa yg boleh di beli berdasarkan kepada bajet yg telah di beri oleh customer.


Yang penting rekod ukuran customer tu ada dlm simpanan kita, supaya kalau dia nak tempah next time kita dah ada ukurannya, dan kalau berlaku apa2 kesilapan kita ada black n white.


System Aplikasi Kiraan Langsir sy masih under construction dan buku sy masih on progress.
Tetapi kepada sesiapa yg serius nak beli buku dan cd system sy, anda boleh buat pre order skrg. Harga preorder sah sehingga 31hb Mac ini sahaja ya. Selepas 31hb Mac harga mungkin akn jadi rm200 atau lebih.
Harga Preorder = rm100 (dpt cd system + buku). Sah sehingga 31hb Mac ini sahaja
Kepada yg serius nak beli, boleh buat pembayaran ke akaun berikut:
NO. ACC MAYBANK : 5560 3905 6964 (SAFIYA SETIA ENTERPRISE)
NO. ACC CIMB : 760 181 6075 (ROGAYAH BINTI GHAZALI)
Setelah anda buat pembayaran, sila pm bukti pembayaran, nama dan alamat pos. Terima kasih.


Sekali lagi Rogayah Cikgu Langsir akan menggemparkan dunia langsir Malaysia...Cikgu nak keluarkan isu panas apa pulak ni????

Saya kan pernah kerja sebagai researcher yg merangkap system analyst sebelum ni. Masa kerja mkn gaji dulu sy pernah terlibat dgn Artificial Intelligent System Development. System apa tu cikgu??? System apa tu tak pentinglah. Tapi apa yg penting, banyak masalah harian manusia ni yang boleh di selesaikan melalui komputer

Dah lama sy fikirkan nak buat system dan buku langsir saya sendiri utk menyelesaikan masalah org lain dan jg masalah saya sendiri. Tapi di sebabkan masa tu sy ada byk komitmen lain, maka sy pendamkan shj hasrat itu.

Mungkin thn 2016 ini merupakan kemuncak sy dlm profession sbg cikgu langsir, maka InsyaAllah akan lahirlah BUKU DAN SYSTEM LANGSIR sy yg sulung. Mungkin jg lepas ini, tugas mengajar sy akan di ambil alih oleh adik sy sendiri iaitu Cik Norhayati Ghazali, krn saya nak fokus kpd satu lagi bidang perniagaan.

System Aplikasi Kiraan Langsir sy masih under construction dan buku sy masih on progress.




Tetapi kepada sesiapa yg serius nak beli buku dan cd system sy, anda boleh buat pre order skrg. Harga pre order sah sehingga 31hb Mac ini sahaja ya. Selepas 31hb Mac harga mungkin akn jadi rm200 atau lebih.

Harga Pre order = rm100 (dpt cd system + buku). Sah sehingga 31hb Mac ini sahaja

Kepada yg serius nak beli, boleh buat pembayaran ke akaun berikut:
NO. ACC MAYBANK : 5560 3905 6964 (SAFIYA SETIA ENTERPRISE)
NO. ACC CIMB : 760 181 6075 (ROGAYAH BINTI GHAZALI)

Call/WhatsApp 019-623 2564 utk sebarang pertanyaan
Setelah anda buat pembayaran, sila pm/WhatsApp bukti pembayaran, nama dan alamat pos. Terima kasih.

Ada Bonus utk pelajar2 yg akan mengikuti Kelas Jahitan Langsir
Cara Mudah, Cepat & Praktikal Anjuran Cikgu Rogayah Khas utk org JOHOR pd 18 & 19 hb Mac 2016. Apa bonus tu ya????

So kepada yg belum mendaftar, cepat bertindak sebelum kelas penuh.
Kelas jahitan langsir cara mudah anjuran Cikgu Rogayah di Masai Johor. Call/WhatsApp 019-623 2564 utk sebarang pertanyaan
_____________________________
DATE : 18 & 19 hb Mac 2016
HARI : Jumaat & Sabtu
TIME : 10 Pagi - 5 Petang
TEMPAT : Sekolah Kebangsaan Bandar Seri Alam
Jalan Rimbun, Bandar Seri Alam, Masai Johor
Perhatian: Bagi kelas di Seri Kembangan Selangor, u all boleh booking date
_____________________________
Anda Perlu bawa :
1) 5 meter kain bercorak bidang 60inci
2) 3 meter kain matt satin bidang 60inci
3) Buku nota
4) ukuran Rel tingkap/pintu rumah masing2
5) gunting
6) mesin jahit jika Ada
7) peralatan2 jahitan jika ada
8) Calculator jika ada
9) Seterika jika ada
_____________________________
Apa yg anda dpt pelajari
1) French pleat
2) eyelet
3) loose scallop
4) bunga
5) 12 design pelmet (sebelum ini 6 design shj, sy tambah lagi 6 design baru sbg bonus)
6) formula matematik design Langsir yg di pelajari
7) soalan2 berdasarkan Case study
8) Cara membuat pola pelmet setelah faham dgn formulanya
9) teknik pin
10) teknik jahitan
11) formula Cara mengira brp mtr kain yg di perlukan menggunakan teknik & kaedah penjimatan kain.
12) cara menggunakan JADUAL pengiraan mtr kain ketika mengambil tempahan.
13) kaedah dan cara pemasangan hook yg betul dan cepat tanpa mengira bilangan lubang yg ada pd curtain tape
14) formula cara mengira harga upah tempahan langsir
15) setelah faham dgn formula dan teknik, InsyaAllah pelajar2 boleh menghasilkan design Langsir mengikut citarasa mereka sendiri dan mereka akan YAKIN utk menerima tempahan



_____________________________
Boleh buat pembayaran disini,
ACC MAYBANK : SAFIYA SETIA ENTERPRISE
NO.ACC : 5560 3905 6964
YURAN : RM1000
DEPOSIT : RM500 (Jika berhasrat utk mendapatkan SIJIL penyertaan sila bank in deposit SEGERA)
Baki : RM500 bayar cash pada 18hb Mac 2016
Perhatian : Bagi mereka yg mempunyai bajet serendah rm300, boleh join kelas Cikgu Rogayah pd 18hb Mac 2016 di Masai Johor.
***** makan tengahari di sediakan & tempat adalah terhad. So kpd sesiapa yg berhajat, mendaftarlah segera*****
Untuk detail info mengenai kelas jahitan langsir cara mudah yang dikendalikan oleh saya,
sila layari blog saya http://kelasjahitanlangsir.blogspot.com/
, youtube sy https://www.youtube.com/watch?v=E187h2CIGiA , https://www.youtube.com/watch?v=ucBxmhwJzDE
https://www.youtube.com/watch?v=OOSemoPXpio
fan page sy http://www.facebook.com/KelasJahitanLangsirCaraMudah/
atau WhatsApp, sms or Call saya di 019-623 2564.

No comments: