Friday, 26 June 2015

Kemana Menghilangnya Cikgu Rogayah Ghazali Cikgu Langsir???

Ramai yg bertanya kpd sy, "Cikgu, cikgu dah berhenti mengajar langsir ke? lama sy x nampak post langsir2 cikgu di fb.

Jawapannya "u all tidak dpt lihat post sy spt dulu lagi krn skrg sy jarang post di personal fb, apa2 cerita mengenai langsir, sy akan post di sini http://www.facebook.com/KelasJahitanLangsirCaraMudah.

Sy masih aktif mengajar langsir malah Alhamdulillah sy telah berpindah ke bangunan kedai yg lebih selesa utk menampung lebih ramai pelajar memandangkan sambutan amat menggalakkan di dlm bidang langsir ini"







Pemandangan Depan Kedai





Pemandangan Belakang Kedai



 Mesin potong kain. Memudahkan kerja tukang jahit.




Pelajar from Putrajaya belajar jahit langsir dan terus utk pakai raya.
Antara kain bidang 110 inci utk di jual



Multitasking n multifunction. Kelas tuition  , kelas jahitan langsir 






Friday, 19 June 2015

Sesiapa saja boleh belajar langsir

Sesiapa saja boleh belajar langsir dengan saya tanpa mengira umur, bangsa dan jantina. Yang penting di dalam kelas jahitan sy ialah u all kena faham formula dan teknik jahitan yg sy ajarkan.

Ramai yg bertanya kpd sy, "Cikgu, cikgu dah berhenti mengajar langsir ke? lama sy x nampak post langsir2 cikgu.
Jawapannya "u all tidak dpt lihat post sy spt dulu lagi krn skrg sy jarang post di personal fb, apa2 cerita mengenai langsir, sy akan post di sinihttp://www.facebook.com/KelasJahitanLangsirCaraMudah.
sy masih aktif mengajar langsir malah Alhamdulillah sy telah berpindah ke bangunan kedai yg lebih selesa utk menampung lebih ramai pelajar memandangkan sambutan amat menggalakkan di dlm bidang langsir ini"






Kecil betul dunia ni...Masa mula2 tgk dia rasa macam kenal je...Setelah di ajar formula pelmet, setelah di beri soalan utk beliau selesaikan berpandukan kpd formula...time dia nak praktikkan formula utk membuat pelmet.....time tu lah sy bertanya kpdnya adakah ni Kak Laila yg....dia kata betullah tu...walaupun lebih dr 26 thn tidak bersua, Alhamdulillah sy masih cam dgn senior sy masa di sekolah dulu...
Lepas tu kami pun rancak berborak kisah2 cikgu dan kawan2 kami masa di sekolah dulu.
Walaupun rancak berborak, namun tugasan langsir yg sy berikan kepadanya Alhamdulillah dpt siap on time.
InsyaAllah Kak Laila confident terima tempahan langsir selepas ini.

Sunday, 7 June 2015

Tempahan Langsir 2015

Walaupun belajar hanya satu hari, Alhamdulillah pulangannya amat lumayan. Tahniah Zan from Terengganu. Banyak sudah tempahan yg diterimanya sehingga tak menang tangan. 

Setiap design langsir sy ada formula matematik dan teknik yg sy implement supaya ukuran langsir tepat, masa membuat cepat dan jimat penggunaan kain.
Selepas mendapat formula dan teknik, Alhamdulillah pelajar2 sy confident menerima tempahan walau apapun ukuran yg customer request.
Tahniah kepada semua pelajar Cikgu Rogayah Ghazali Cikgu Langsir krn confident mengambil tempahan walaupun hanya belajar dlm satu hari shj.

Banyak lagi design2 langsir terkini di sini Kelas Jahitan Langsir Cara Mudah  







Thursday, 4 June 2015

Promosi Belajar Langsir

Daripada rekod sy beberapa thn yg lepas, ramai pelajar mendaftar masuk kelas jahitan langsir sy di bln Syawal http://kelasjahitanlangsir.blogspot.com/.

Kenapa ini terjadi???? kerana mereka merasakan kerugian berhabis ribuan riggit setiap kali nak tukar langsir di musim perayaan.

Bagi yg tak mau terus kerugian, mereka bertindak dgn dtg belajar langsir , ini kerana mereka berhabis ribuan ringgit hanya sekali tetapi dpt menggayakan fesyen langsir yg berlainan setiap tahun malah dr ilmu yg dipelajari mereka jg dapat menjana pendapatan sampingan dgn mengambil tempahan.


Bagi yg dtg belajar sebelum raya, sy akn bg diskaun rm200 hingga rm500 kpd yg mengambil pakej rm1000 ke atas.