Wednesday, 29 April 2015

Inovasi Rekaan Langsri Terkini 2015

Inovasi baru dalam rekaan langsir 2015Ada angry bird, ada ikan, ada bunga.  U all suka bunga, ikan or burung? mana satu pilihan anda???


    









Friday, 24 April 2015

Fesyen Langsri Terkini 2015

Nak belajar boleh, nak tempah pun boleh. Harga tempahan serendah 40sen sekaki persegi..macam mn kiranya tu cikgu???

Masing2 dpt 2 set langsir yg berlainan design. Hanya dari satu formula dan teknik mudah, pelajar2 akan diajar utk membuat pola sendiri mengikut apa jua ukuran rel yg mereka kehendaki. InsyaAllah selepas mendapat teknik dan formula, mereka terus yakin utk menerima tempahan. Tahniah kepada semua pelajar2 kelas jahitan langsir Rogayah Ghazali Cikgu Langsir. InsyaAllah anda semua jg boleh berjaya









 







Langsir 2015

Baka di serahkan kepada Izzati. Izzati akan mengambil alih tugasan mengajar formula matematik langsir seawal usianya 12thn. Well done my daugther




Nak tanya soalan skit boleh? Antara 2 design ni, design mana yg u all suka? Design atas or design bwh?
Percaya x? ini adalah hasil jahitan anak sy Izzati Aisyah yg baru bersusia 12 thn.
Sekarang sy bagi satu tugasan kpd Izzati utk menghasilkan design utk satu majlis perkahwinan bln Mei nanti. Adakah Izzati berjaya menghasilkannya? Kita Tunggu dan lihat....



Kedai & Bengkel jahitan langsir ini akan di penuhkan dgn langsir2 design dari Anakanda Izzati Aisyah . Tugasan mengajar formula2 matematik langsir jg akan diserahkan kpdnya seawal usianya 12thn memandangkan dia jg amat meminati subjek matematik. Sy akan monitor dr segi praktikalnya.



Tuesday, 14 April 2015

RING EYELET FOR SALE

Eyelet ring for sale hanya rm60 utk 100pcs. Ribuan pcs yg telah d order oleh customer from Melaka, Terengganu, Kedah dan Johor. Siapa yg berminat cepat tel/whatsapp to 019-623 2564 sebelum kehabisan stock.

Langsir Tie Scallop dan reben hiasan langsir

Belum habis belajar dah ada yang menunggu nak tempah langsir. 

Boleh siapkan terus 2 design walaupun dia tak tahu menjahit asalnya. Lagi hasil pelajar from Johor. Tahniah Cikgu Emy.





Rekod. Pelajar from Johor adalah yg paling ramai dtg belajar di kelas jahitan langsir Cikgu Rogayah. Reben & bunga ini adalah hasil jahitan pelajar from Johor dan Selayang

Thursday, 9 April 2015

Langsir Pelmet & Loose Scallop

Ada udang disebalik design yg Izzati Aisyah buat ni rupa2 nya....





Berapa ya upah yg sesuai utk Izzati???

Percaya x? Langsir ini adalah hasil dari design dan jahitan anak sy sendiri Izzati Aisyah yg baru berusia 12thn. Sedikti pun sy x tolong dia buat, tengok2 dah siap. Tapi bila dah siap, dia minta upah...katanya dia nak gaji jg mcm Kak Nurul staff sy. 

Izzati telah menolong sy membuat langsir loose scallop ketika berusia 9thn lagi ketika sy hendak shooting dlm satu rancangan TV. Klik di sini utk melihat rancangan tersebut. http://www.youtube.com/watch?v=E187h2CIGiA

Dengan teknik dan formula yg sy gunakan sesiapa sj dpt menjahit langsir dgn cantik dan kemas tidak kira samada lelaki, perempuan, tua, muda mahupun yg tak pernah menjahit langsung.

Nak tau apa ramuan dan rahsia yg saya gunakan...boleh tel/whatsapp ke 019-623 2564.








Aduan pelajar kelas jahitan langsir Cikgu Rogayah

"Cikgu, sy dah gian nak buat langsirlah cikgu. Suami pun x percaya sy jahit. Suami pun dah semangat tolong gantung setiap langsir yg sy pelajari. Siang mlm sy fikir pasal langsir je cikgu" kata seorang pelajar from KLIApd sy. Tahniah Cik Nin, Semoga berjaya dlm dunia langsir,







Hari tu emaknya dtg belajar di kelas jahitan langsir Rogayah Ghazali Cikgu Langsir. Emaknya jg seorang cikgu jahitan langsir yg dah berpuluh tahun mengajar. Sekarang emaknya suruh 2 org anak perempuannya pula yg dtg belajar (kedua2 anaknya tak tau menjahit) Ini adalah hasil jahitan anak2 nya from Johor & Selayang. SYABAS jg buat warga JOHOR yg rajin menimba ilmu.
Banyak lagi cerita2 sensasi langsir di sini KELAS JAHITAN LANGSIR CARA MUDAH







Alamat Kedai Langsir Cikgu Rogayah




Langsir 2015

Pensyarah, Engineer, Pegawai, Akauntan, Pramugari, Cikgu, Peniaga, OKU, Suri rumah dan pelbagai background telah dtg belajar langsir di kelas jahitan langsir Rogayah Ghazali Cikgu Langsir Anda bila lagi?



























Sunday, 5 April 2015

Cara Membuat Langsir Eyelet

Lelaki yg di gambar ini bukan lelaki kategori aw ya. Malah beliau adalah merupakan seorang Pegawai TUDM. Memandangkan tempahan langsir yg mahal, Shakir from Perak sanggup turun ke Seri Kembangan Selangor utk belajar menjahit langsir. Walaupun Shakir zero knowledge, Alhamdulillah beliau boleh buat dan faham dengan formula dan teknik yg sy gunakan. Tahniah Shakir.