Sunday, 9 November 2014

Kelas Jahitan Langsir fesyen terkini 2014 Mengikut Bajet & Masa Anda Sangat Sesuai Untuk Mereka Yang……

Untuk Keterangan lanjut sila klik di sini utk pm Cikgu Rogayah Ghazali

Atau Whatsapp Cikgu Rogayah di 019-623 2564


Kelas, Bengkel dan Kursus Jahitan Langsir Cikgu Rogayah Sangat Sesuai Untuk Mereka Yang :

• • tak tahu menjahit langsung mahupun yg dah pandai menjahit.

• • tiada asas langsung dalam jahitan langsir?

• • tiada mesin jahit?

• • tidak tahu berapa banyak kain yang diperlukan untuk buat langsir?

• • tidak kreatif untuk menghasilkan pattern-pattern langsir yang cantik? 


Kami ada penyelesaiannya. Kami menawarkan kelas jahitan langsir cara mudah, cepat & praktikal membuat aneka pattern langsir mengikut bajet, citarasa, kreativiti dan masa anda. 


Dengan menggabungkan pelbagai teori matematik Pn. Rogayah Ghazali Cikgu Langsir ( Bekas Pensyarah IT & Matematik ) telah menghasilkan formula dan teknik-teknik jahitan langsir yang terbaik untuk anda. 


Anda hanya perlu

1)Belajar dan fahamkan formula-formula serta teknik-teknik jahitan yg di ajar di dalam bengkel jahitan langsir

2)Praktikkan ilmu, formula serta teknik jahitan tersebut untuk menghasilkan pelbagai pattern langsir yang unik dan eksklusif mengikut citarasa anda sendiri semasa menjahit langsir


Berikut Adalah Jadual Kelas Jahitan Langsir Cikgu Rogayah secara bergerak 

1) Sabtu 22hb November 2014 di Kangar Perlis
2) Jumaat 
12hb Disember 2014 di Masai Johor
3) Sabtu 13hb Disember 2014 di Batu Pahat Johor
4)Selasa 16hb Disember 2014 di Penang
5) Rabu 17hb Disember 2014 di Kedah.
6) Jumaat 19hb Disember 2014 di Kangar Perlis


Kelas di Ayer Keroh Melaka pd Ahad 14hb Disember 2014 terpaksa di tunda ke tarikh lain atas sbb2 yg x dpt di elakkan.

Ada sedikit perubahan jadual kelas. Sila klik di sini 


Untuk Keterangan lanjut sila klik di sini utk pm  Cikgu Rogayah Ghazali

Atau Whatsapp Cikgu Rogayah di 019-623 2564

Kepada mereka di luar sana, yg ingin menceburkan diri dlm bidang jahitan langsir, anda tidak perlu risau dan bimbang jika anda:

• • tiada asas langsung dalam jahitan langsir?

• • tiada mesin jahit?

• • tidak tahu berapa banyak kain yang diperlukan untuk buat langsir?

• • tidak kreatif untuk menghasilkan pattern-pattern langsir yang cantik? 


kerana saya juga sama seperti anda semua, Zero knowledge tentang jahitan. 

Sila baca kisah saya selanjutnya di sini utk mendapat sedikit teladan dan motivasi dari saya. 


Beberapa thn yg lepas, sy pun sama seperti anda semua tak ada asas bab-bab jahitan dan tiada mesin jahit. Percaya atau tidak, design langsir saya yg pertama di hasilkan hanya melalui jahitan tangan shj dan hanya berpandukan kepada formula matematik dan kaedah prototype yg menggunakan kertas A4 yg sy cipta sendiri.


Dari pengalaman sy yang pertama itulah, sy merasakan membuat aneka pattern langsir bukanlah sesuatu yg sukar jika kita tahu formula dan teknik yg betul.


Alhamdulillah formula dan teknik itu juga saya gunakan untuk mengajar pelajar2 di dalam kelas jahitan langsir sy dan ianya terbukti berjaya.


Saya mempunyai teknik dan formula cara mudah membuat aneka design langsir berdasarkan kpd research, observation dan experience sy sendiri . InsyaAllah semua pelajar saya sangat2 excited dan sangat berpuas hati dgn langsir hasil jahitan mereka selepas mengikuti kelas saya hanya dalam 1 hari shj walaupun mereka tiada asas langsung di dlm bidang jahitan.


Selain daripada formula dan teknik yg sedia ada, sy sentiasa meng “ update” dan mempelbagaikan teknik sy supaya pelajar lebih senang faham dan dpt menyiapkan kerja2 menjahit dgn cepat, cekap, kemas dan berkualiti.


Antara teknik terbaru:

• 1) Menggunakan teknik design pola reflection utk menjimatkan kain.


• Sbg contoh, jika menggunakan teknik ini kita hanya memerlukan 2mtr kain utk membuat 2 design pelmet yg berlainan utk ukuran 3 panel atau lebar 78 inci.


• 2) Menggunakan teknik jahitan tertentu pada pelmet supaya pelajar2 saya dpt menghasilkan pelmet yang kemas dan berkualiti hanya dalam masa yg singkat shj walaupun pelajar tersebut tiada asas langsung dlm bidang jahitan. Dengan menggunakan teknik ini jg ianya amat menjimatkan kain. 

• 3) Menggunakan formula matematik algebra yg sangat2 praktikal utk mencipta aneka design langsir.

• 4) Menggunakan kaedah prototype untuk di “apply” ke atas kain.

• 5) Menggunakan teknologi internet untuk melihat dan mengambil idea dari design2 luar negara

• 6) Merangsang minda pelajar2 supaya sentiasa berfikiran positif dan berkeyakinan diri dlm bidang yg diceburi 


Kini kelas jahitan langsir sy baru berusia 3thn. Alhamdulillah selepas setahun sy menjalankan kelas jahitan langsir, sy sudah dapat membina sebuah bengkel jahitan yg merangkap kelas tuition di sebelah rumah sy hasil dari pendapatan sebagai cikgu langsir dan jg tuition matematik.


Kelas jahitan langsir sy jg telah ke udara di TV1 pada thn 2012. Sila klik di link ini untuk melihat rakaman siaran tersebut. Kelas Jahitan Langsir di TV


Pola-pola langsir sy juga telah berada di pasaran antarabangsa spt di Carribean dan Singapore. Alhamdulillah ianya satu pencapaian yang amat2 memberangsangkan. Pelajar2 saya adalah dari seluruh Malaysia samada mereka dtg belajar secara face to face, secara online, mahupun melalui pembelian pola.


Jika anda diluar sana hadir ke kelas jahitan langsir sy, sy akan berikan anda formula2 dan teknik2 jahitan yg memang diluar jangkaan anda. InsyaAllah anda akan teruja dgn langsir hasil jahitan anda boleh siap tak sampai satu jam. Teknik serta formula saya tidak sama dan tidak terdapat di dalam mana2 buku jahitan langsir yg berada di pasaran. 


Didalam kelas saya, anda akan diajar taktik dan teknik menghasilkan pattern2 langsir dgn cara yang mudah dan praktikal.


Dengan hanya 1 formula asas, anda akan berupaya menghasilkan pattern-pattern langsir tersendiri mengikut kreativiti dan citarasa anda dengan sungguh mudah dan senang selepas mengikuti kelas saya. Kepuasan anda adalah komitmen saya


Siapa saya??????

Saya Rogayah Binti Ghazali adalah bekas pensyarah Matematik & IT di beberapa buah IPTA. Pernah juga bekerja sebagai System Analyst dan juga Researcher dalam bidang IT di beberapa sektor swasta dan kerajaan. Kepakaran saya adalah mengajar tuition matematik & mengajar membuat aneka pattern langsir secara sistematik dan profesional menggunakan taktik dan teknik applied mathematics dan prototype yang telah terbukti berjaya. Sekarang saya menjalankan kelas tuition matematik, kelas jahitan langsir dan kelas bina website. Untuk detail info mengenai kelas jahitan langsir cara mudah yang dikendalikan oleh saya, sila layari youtube sy Aneka Pattern Langsir Terkini, Fesyen Langsir Terkini, fan page sy Kelas Jahitan Langsir Cara Mudah, Langsir Terkini atau WhatsApp, Telegram, sms or Call saya di 019-623 2564. Kelas tuition matematik saya adalah dari peringkat sekolah menengah, sijil, diploma, matrikulasi dan degree. Palajar2 kelas tuition matematik saya diperingkat universiti terdiri daripada pelajar2 dari dalam dan luar negara. Untuk detail info mengenai kelas tuition matematik yang dikendalikan oleh saya, sila layari Kelas Tuition Matematik atau WhatsApp, Telegram, sms or Call saya di 019-623 2564


Saya mempunyai teknik dan formula cara mudah membuat aneka design langsir. InsyaAllah semua pelajar saya sangat2 excited dan sangat berpuas hati dgn langsir hasil jahitan mereka selepas mengikuti kelas saya hanya dalam 1 hari shj walaupun mereka tiada asas langsung di dlm bidang jahitan. Untuk melihat lebih banyak lagi langsir hasil jahitan pelajar2 saya, boleh tgk di di dalam blog ini.


Pelajar lelaki ini seorang engineer sedang menjahit fesyen langsir terkini

Pelajar2 ini ssedang menjahit fesyen langsir terkini 2014


Pelajar2 ini sedang mempelajari formula fesyen langsir terkini 2014