Sunday, 24 February 2013

Cara-Cara Membuat Langsir

Kepada sesiapa yang nak belajar menjahit langsir dengan saya http://kelasjahitanlangsir.blogspot.com/, tidak rugi anda ada ilmu ini, selain utk rumah sendiri ianya boleh menjana pendapatan.

Saya ada taktik, teknik serta formula jahitan langsir yg tersendiri yg sangat cepat, mudah dan berkesan utk dipelajari walaupun pelajar tersebut tiada asas di dalam bidang jahitan. Teknik n cara yg sy perolehi ini adalah hasil dari kajian yg sy buat sendiri utk memudahkan pelajar2 sy menjahit sama macam teknik sy mengajar add math or calculus di peringkat universiti di mana setiap individu ada cara pemahaman yg tersendiri. kalau students tak faham cara A, sy akan ajar cara B or C supaya dia betul2 faham dan boleh buat.

Maka tidak hairanlah kalau ramai pelajar2 sy yg GAGAL subjek math sebelum dtg tuition, tetapi mendapat A+ selepas menghadiri kelas tuition matematik sy http://www.kelastuition.com/. inikan pula belajar langsir di mana formulanya tidaklah sesukar formula add math & Calculus. Alhamdulillah semua pelajar2 langsir sy dapat menghasilkan pattern2 langsir yang kemasm dan cantik walaupun mereka zero knowledge tentang jahitan.

Jika anda nak belajar langsir or tuition math, Daftarlah sekarang! Tempat adalah terhad.

Setiap insan berhak cemerlang, tetapi kenalah belajar dengan cara or teknik yang betul!


Cara2 membuat langsir Roman Blind menggunakan math formula (Algebra Equation)


guna formula ini : 3.5x + 27 = labuh fabrik yg hendak digantung

example:

labuh fabrik yg hendak digantung = 80 inci

apply the given formula, 3.5X + 27 = 80


what is the value of X?

X = (80-27)/3.5 = 15
so, what is the meaning of X?

Jangan salah faham ya, X bukan bermakna saiz jarak diantara palang ke palang
utk dptkan saiz jarak di antara palang ke palang ada lagi beberapa steps yg perlu di lakukan , supaya apabila langsir roman blind di tarik ke atas, langsir tersebut tersusun secara bertingkat2 seperti tangga, bukan sekumpul di satu bhgn shj.

the meaning of X= come & joint my roman blind class, I will explain in detail
IF YOU UNDERSTAND THIS FORMULA, MAKING ROMAN BLIND CURTAINS ARE AS SIMPLE AS ABC