Tuesday, 19 February 2013

Cara-cara membuat LANGSIR Boxpleat, Butterfly, Smocking & Double Butterfly

Assalamualaikum, di sini ini saya akan memberikan formula separuh lengkap Cara2 membuat langsir boxpleat, double boxpleat, butterfly or smocking menggunakan math formula (Algebra Equation)

guna formula in :

Saiz pleat = lebar railing ÷(a x b)

Jumlah kain yg diperlukan =(saiz pleat x a x b x3) +4inci basi


example:
tingkap 3panel
Lebar railing = 78inci
Jumlah panel = 3

Saiz pleat = lebar railing ÷(a x b)
= 78÷(ab)
= c


Jumlah kain yg diperlukan = saiz pleat x a x b x3 + 4inci basi
= c x a x b x 3 + 4inci basi

what is the value and the meaning of a,b,c ?

the value and the meaning of a,b,c = come & joint my curtains class, I will explain in detail

IF YOU UNDERSTAND THIS FORMULA, MAKING boxpleat, double boxpleat, butterfly or smocking CURTAINS ARE AS SIMPLE AS ABC

Utk langsir jenis ini jg saya akan mengajar cara2 utk menjimatkan fabrik iaitu cara2 memotong dan menyambung fabrik kepada 3bhgn dan cara2 utk menyembunyikan bhgn jahitan diantara fabrik yg telah disambung2 tersebut


Di bawah ini adalah contoh2 langsir yg dihasilkan melalui formula di atas


Aneka Pattern Langsir ada di sini


Kepada sesiapa yang nak belajar menjahit langsir dengan saya http://kelasjahitanlangsir.blogspot.com/, tidak rugi anda ada ilmu ini, selain utk rumah sendiri ianya boleh menjana pendapatan.

Saya ada taktik, teknik serta formula jahitan langsir yg tersendiri yg sangat cepat, mudah dan berkesan utk dipelajari walaupun pelajar tersebut tiada asas di dalam bidang jahitan. Teknik n cara yg sy perolehi ini adalah hasil dari kajian yg sy buat sendiri utk memudahkan pelajar2 sy menjahit sama macam teknik sy mengajar add math or calculus di peringkat universiti di mana setiap individu ada cara pemahaman yg tersendiri. kalau students tak faham cara A, sy akan ajar cara B or C supaya dia betul2 faham dan boleh buat.

Maka tidak hairanlah kalau ramai pelajar2 sy yg GAGAL subjek math sebelum dtg tuition, tetapi mendapat A+ selepas menghadiri kelas tuition matematik sy http://www.kelastuition.com/. inikan pula belajar langsir di mana formulanya tidaklah sesukar formula add math & Calculus. Alhamdulillah semua pelajar2 langsir sy dapat menghasilkan pattern2 langsir yang kemasm dan cantik walaupun mereka zero knowledge tentang jahitan.

Jika anda nak belajar langsir or tuition math, Daftarlah sekarang! Tempat adalah terhad.

Setiap insan berhak cemerlang, tetapi kenalah belajar dengan cara or teknik yang betul!